суббота, 22 октября 2016 г.

Слова,значення,вимову і написання яких учні мають засвоїти:

Алфавіт,Батьківщина,будь ласка,ведмідь,вересень,вулиця,герой,диван,дитина,до побачення,духмяний,
дятел,завдання,заєць,календар,килим,медаль,метро.

Пишемо під диктовку.

Україна наша ненька
Ти живеш в Україні. У тому краю, де співають солов’ї і виграють на сонці пшеничні лани. Де веселими хвилями котиться Дніпро. Де виросли Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка. Твій рід українській. А ти – українець. Бережи свій рід, свою рідну Україну.
Звичаї українців
Українці мали звичаї в’язати зібраний врожай у снопи. Сніп служив платою робітникам, які наймалися жати чуже жито. Снопи складали в копи. За кількістю кіп рахували врожай.

Зима
Прийшла зима. Усе в дворі вкрилося білою пухнастою ковдрою. Мороз скував річку льодом. Дерева стоять у пухнастому вбранні. Усі милуються красунею – зимою.

КАЛИНА.
За популярність символ калини не має рівних. Її ім'ям в Україні названо сотні сіл, вона оспівана в піснях. У народі калина символізує дівочу чистоту, красу, силу життя, людську долю, єдність нації, Батьківщину.
                                                      Клен
Проснувся клен. Відчув, що весна наближається. Вона йде полями. А ластівки на крилах несуть її барвисті стрічки. Зітхнув клен, розправив плечі. Зазеленіли на ньому бруньки.

Ліс
Весною ми пішли до лісу. Зійшло сонце. Подихнув легенький вітерець. Всі дерева в лісі заспівали. Кожне співало свою пісню. Береза співала ніжну пісню, а горобина – сумну. У дуба була мужня пісня, а у верби задумлива. Ось які пісні ми почули.

Любов до Батьківщини
Усе хороше починається з любові. Любов до Батьківщини починається з любові до матері. Від мами ти вперше почув мову своєї Вітчизни. Мати навчила ходити по рідній землі, пізнавати по запаху квіти, по голосу – птахів.




Комментариев нет:

Отправить комментарий