воскресенье, 24 декабря 2017 г.

                             До уваги батьків!!!
ПРФІЛАКТИКА ПЕДІКУЛЬОЗУ
Педикульоз (від лат. pediculus «воша»), або вошивість — паразитарне захворювання шкіри та волоссся. На людині може паразитувати головна воша (Pediculus Humanus Capitis), платяна воша (Pediculus Humanus Corporis) та лобкова воша (Phtyrus Pubis). Відповідно до цього розрізняють педикульоз головной, платяний та лобковый. Може також виникати змішаний педикульоз,(напр. одночасно головний та платяний).
Хворіють ним всі прошарки населення та вікові групи. 
Заразитися можна у школі, дитячому садку, таборі, у сім’ї і в тих місцях, де велике скупчення людей. Воші плавають у воді, тому заразитися на педикульоз можна й у басейні.Головними вошами можна заразитися через головний убір, гребінець, постільну чи натільну білизну. Найчастіша локалізація - скроні, потилична та інші ділянки голови

Волосся може злипатися, утворюється неприємний запах. Виникає сверблячка, розчухи, вторинна інфекція.Одежна вошивість спричиняється платяними вошами. Вони знаходяться в складках і швах одягу й тому перебираються на тіло частіше на плечах, верхній частині спини, підкрильцьових ямках, пахових складках. На тілі проявляється сверблячою висипкою, вторинною піодермією, лущенням. В місцях ураження тривалий час залишаються гіперпігментовані плями. Цей вид педикульозу зустрічається під час масових міграцій населення, воєнних дій.


Комментариев нет:

Отправить комментарий